static-aside-menu-toggler
gkSearch
Kép forrása: alfahir.hu

Ez a Karinthy idézet jutott eszembe Kanász-Nagy Máté megnyilvánulásairól, aki az LMP társelnöke és emellett másodállásban Újpest főállású alpolgármestere.

Lehet, hogy egy szóval is felállítható a diagnózis: Kanász-Nagy Máté skizofrén. Persze nem az, csak baloldali politikus.

A múlt hétvégén a mandiner.hu-n és más híradásokban is azt olvashattuk, hogy:

„hatalmas sorok állnak az oltópontoknál, ahol előzetes regisztráció után Pfizer-vakcinával is lehet oltakozni.”

Az LMP társelnöke (ismételjük meg a nevét, Kanász-Nagy Máté) azonnali lemondásra szólította fel a miniszterelnököt azzal, hogy:

"A pénteken sorokban kígyózó, hol reménykedő, hol dühös emberek között vannak olyanok, akik krónikus betegséggel várják a talán számukra egyetlen alkalmas oltást és olyanok is, akik a második oltásukra, időpontra érkeztek.”

Be tudta mondani ezt rezzenéstelen arccal, miközben eddig sunyi módon a védőoltások felvétele ellen agitált. Az orosz és kínai vakcinák ellen olyan lejárató kampányt folytatott a hozzá hasonló elvtelen és embertelen szövetségeseivel, amivel még a nyugati védőoltásokat előállító nagy gyógyszergyárak sem tudtak versenyezni.

Meg is lett a következménye. A hazugságpolitikával felturbózott bizalmatlanság miatt az emberek megtévesztett része nem akar keleti vakcinát felvenni és most, amikor végre megnőtt az oltási kedv, mindenki a nyugati vakcinát akarja magának. Ez a dolognak csak az egyik része.

A másik, hogy amikor a dékás vezetésű rákospalotai szakrendelő előtt álltak tömött sorban az emberek, ami nyilatkozata szerint Újpesten előfordult.

Amikor az ő felelőssége merül fel, valahogy sokkal megengedőbb és megértőbb, lemondás helyett a Pesti TV-n azt mondta, hogy:

“Na most ezt, hogy kígyózó sorok vannak, ezt szintén, hogy mondjam az ezzel kapcsolatos kritikát vissza kell utasítanom, nyilván senki nem akarja azt, hogy a pácienseket, az oltásról érkezőket összezsúfoljuk akár a XV. kerületben, akár Újpesten. Tehát itt valóban a szabadtéren, az utcán kell várakozni. Abban az esetben, hogyha valaki nem az időpontra jön, hanem sokkal korábban, tényleg időpontra tudjuk őket beengedni a szakrendelők, a kórházak, vagy bármilyen oltópont és hogyha szabadtéren várakoznak, akkor tudjuk megelőzni annak a kockázatát, hogy elkapják a vírust várakozás közben, ez ezért alakul ki”

Szembetűnő, hogy LMP társelnöki sajtótájékoztatóin alpolgármesterünk számos tanácsot ad, feladatot jelöl ki a kormánynak. Viszont érdekes, hogy mire Újpestre érkezik - ha megérkezik, mert nem sűrűn találkoznak vele az újpesti Polgármesteri Hivatalban - ezek mintha kitörlődnének az agyából.

Pedig itt lenne helye, alkalma és lehetősége arra, hogy bizonyítsa amit mond, ha kicsiben is, de megvalósítható. De nem. Ezek az ötletek soha nem kerülnek elő Újpesten. Pedig a koronavírus járvány vészhelyzetben még vita sem lenne róluk, csak a Polgármestert kellene meggyőzni. De úgy tűnik, erre már nem jut idő az újpestieknek sokba kerülő idejéből.

Ezért írtam az elején, hogy Kanász-Nagy Máté skizofrén. Ja, nem! Csak baloldali politikus.

Nagy István
Fidesz frakcióvezető

Álmomban két macska voltam és játszottam egymással - Karinthy Frigyes https://www.ujpestifidesz.hu/images/content_img/2021/05/knm0503.jpg Super User